Costel Gabriel Vișan, militar de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, reținut pentru trafic de influență

Costel Gabriel Vișan, plt. adj. în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, a fost reținut de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, fiind acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Costel Gabriel Vișan va fi prezentat joi Tribunalului Militar București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În referatul cu propunerea de arestare, procurorii au reținut că, la data de 9 iulie 2015, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a fost sesizat printr-un denunț cu privire la faptul că Gabriel Vișan, plt. adj. în cadrul unei unități de învățământ superior din Constanța, i-a pretins denunțătorului diverse sume de bani pentru a interveni pe lângă persoane care îl pot ajuta să promoveze examene sau concursuri, organizate de diferite unități de învățământ din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

În acest context, în perioada 2009 — 2015, Costel Gabriel Vișan i-a creat convingerea denunțătorului că are influență asupra persoanelor din cadrul comisiei de admitere la unitatea de învățământ superior din Constanța, respectiv asupra persoanelor din comisiile de recrutare a soldaților gradați profesioniști și/ sau subofițerilor, sens în care a pretins și primit sume de bani ce variază între 300 și 1.000 de euro, pentru a-i facilita accesul și promovarea în cariera militară.

În cursul zilei de miercuri, Costel Gabriel Vișan a fost surprins în flagrant în municipiul Constanța, fiind găsită suma de 360 de lei reprezentând cea de a doua tranșă din suma de 1.360 lei, pretinsă inițial denunțătorului.

Ulterior, a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința lui Costel Gabriel Vișan, pe care o deținea fără forme legale în Constanța, unde au fost identificate și ridicate mai multe probe.

Eusebi Manolache, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *