Președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, va deține președinția Asociației Mondiale a Organismelor Electorale

Președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, va deține președinția Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), începând din anul 2017, potrivit deciziei luate de Adunarea Generală a acestei asociații, din care fac parte organisme de management electoral din peste 100 de țări de pe cinci continente, informează AEP într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit statutului A-WEB, cea de-a III-a Adunare Generală a Asociației Mondiale a Organismelor Electorale se va desfășura în anul 2017 în România, o dată cu preluarea președinției acestui organism internațional de către președintele AEP, Ana Maria Pătru.

„În anul 2017 vor fi prezenți în România peste 400 de reprezentanți ai organismelor de management electoral de pe cinci continente: Europa, America de Sud, Asia, Africa și Oceania. Va fi un summit electoral important, care ne va aduce o mare vizibilitate la nivel internațional”, declară președintele AEP, Ana Maria Pătru, în comunicatul citat.

AEP este membru al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale încă de la înființarea organizației, în octombrie 2013, România găzduind, în martie 2015, reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB, precizează sursa citată.

România va fi, pentru a doua oară în decurs de trei ani, gazda elitelor internaționale ale managementului electoral, după ce în 2014, la București, a avut loc cea de a 23-a Conferință anuală a Asociației Europene a Oficialilor Electorali (ACEEEO), a cărei președinție a fost deținută timp de un an de președintele AEP, Ana Maria Pătru.

Conform Cartei A-WEB, această organizație a organismelor de management electoral promovează eficiența în organizarea unor alegeri libere, corecte, transparente și participative la nivel mondial. Obiectivele sale sunt să identifice cele mai recente tendințe, provocări și evoluții în managementul electoral democratic și în ceea ce privește procesele electorale, precum și să faciliteze schimbul eficient de experiență și expertiză între membri, pentru consolidarea democrației electorale la nivel mondial, se mai arată în comunicatul AEP.

Agerpres

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *