Plaja din Sacele, situata langa Vadu si Corbu, modernizata

Cu bani de la Guvern, primarul comunei Săcele e hotărât să încadreze de betoane o fâşie de nisip lungă de 11 kilometri. O mişcare total greşită, strigă în cor turiştii şi agenţii de turism, care cred că zona trebuie să rămână neatinsă.

Plaja din localitatea Săcele este o oază de sălbăticie căutată de cei care fug de aglomeraţie şi turismul comercial.

Primarul din Săcele îşi doreşte ca localitatea să se dezvolte rapid după ce vor veni investitori.

Ion Oprea, primarul comunei Săcele: „E o zonă unicat vreau să spun şi nu poate să rămână, ştiu eu…uitată, rătăcită aşa cum a fost până acum. Înzecit, din punct de vedere al bugetului, pentru că acolo nu se vor face, ştiu eu, cocioabe, vor face oamenii case ca lumea… impozitul pe clădire în primul rând, apă, pentru că eu deţin, e apa proprie a comunei şi eu pot să le dau oricând apă”.

Proiectul adună tot mai mulţi contestatari. Agenţii de turism cred că ideea nu este bună, în condiţiile în care plaja atrage vizitatori tocmai pentru că e sălbatică.

Anca Nedea, consultant în turism: „Am putea vinde aşa cum sunt aceste zone şi ar trebui ca abordarea să fie de conservare. Noi vrem să venim peste ele, să facem drumuri, ciment, clădiri betonate, lucruri de care orice turist foarte educat deja şi cu o mare bogăţie de circulaţie turistică s-a săturat!”.

Plaja, lungă de 11 kilometri, se află în nordul litoralului, după plajele Corbu şi Vadu.

digi24.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *