Raluca Domuţa, prima polițistă din România căreia i s-a conferit titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015

Comisar-şef de poliţie Raluca Domuţa este prima polițistă din România, căreia i s-a conferit titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015”, pentru rolul deosebit avut în timpul misiunii de căutare şi salvare din Haiti.

La data de 23 august a.c., în cadrul ceremoniei organizate de International Association of Women Police – IAWP, comisarului-şef de poliţie Raluca Domuţa, din cadrul Poliției Române, i s-a conferit titlul de “International Femele Police Peacekeeper 2015”.

În cadrul festivităţii organizate în Cardiff – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, poliţistei i-a fost recunoscut rolul deosebit avut în timpul misiunii ONU din Haiti (MINUSTAH).

Aceasta a fost apreciată pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare a sute de persoane, derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei. De asemenea, polițistul român este considerat de organizaţiile internaţionale un ofiţer de poliţie de excepţie, a cărui experienţă este valoroasă în sprijinirea procesului de pace şi stabilizare din Haiti.

Ofițerul a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului. În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală.

“Experientele traite in misiune internatională intr-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut sa inteleg de ce bunica mea, care a trait experienta primului razboi mondial, cand eram copil, in fiecare seara, la sfarsitul rugăciunii spunea ”Doamne ajuta-ne sa ne trezim in pace!”

Loredana Bentan

 

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *