New Europe Property Investments a achizitionat  Titan Iris Shopping Center 

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare proprietar de spaţii comerciale moderne din România, a cumpărat cu 86 mil. euro mallul Iris Shopping Center din Titan de la fondul de investiții scoțian Aberdeen. Prețul este cu 61 mil. euro sub cel plătit de fostul proprietar.

Prețul de 86 mil. euro a fost achitat de NEPI în numerar din resursele proprii, potrivit unui comunicat al companiei. La sfârşitul primului semestru, NEPI avea disponibili, sub formă de cash, 63,5 mil. euro şi sub formă de credite „revolving“ neaccesate, alte 62,5 mil. euro.

Prin această nouă achiziție, NEPI a devenit și cel mai mare proprietar de malluri din București, deținând încă trei centre comerciale: Mega Mall, Promenada și Vulcan Value Centre.

Iris Titan are o suprafață închiriabilă brută de 44.730 mp și generează anual din închiriere un venit de 7,9 mil. euro. Aberdeen Asset Management a încercat să vândă proiectul de mai mult timp, cerând în acest sens o evaluare de piață celor de la Immochan (divizia imobiliară a Auchan), care administrează proiectul, potrivit informațiilor Capital. Centrul are peste 50 de magazine printre care cel mai profitabil hipermarket Auchan din România, și alte branduri precum C&A, CCC, Deichmann, Flanco, H&M sau New Yorker.

 Capital

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *