Protest la salina Slănic: microbuzele de acces în mină poluează peste limită

În plină vacanţă, când turiştii caută salinele pentru adevărate cure de sănătate, la Slănic Prahova se expun şi mai mult bolilor. După ce liftul care cobora în salină s-a surpat acum un an, oamenii ajung în subteran doar cu microbuze care poluează peste limită. O situaţie ce nu mai poate fi tolerată spun activiştii de mediu care au protestat miercuri în faţa Societăţii Naţionale a Sării.

Reprezentanţii SALROM recunosc că sunt depăşite emisiile de gaze de eşapamet la intrarea în Salină, dar susţin că din 2014 au început un program de modernizare care include şi un lift. Iar din 2016 niciun microbuz n-ar trebui să mai coboare în salină.

O echipă TVR a încercat să filmeze în Salină, însă i-a fost interzis accesul.

Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier a verificat microbuzele care transporta turiştii. Lucru care i-a enervat pe cei care stăteau la coadă pentru a intra în salină.

În urmă cu un an, liftul salinei, vechi de aproape 80 de ani, s-a prăbuşit în subteran cu 2 copii şi 6 adulţi. Din fericire, au fost scoşi teferi. De atunci, 15 microbuze îi duc pe turişti în salină.

Protestatarii sunt hotărâţi să nu renunţe până când problema va fi rezolvată. Vor să trimită petiţii la mai multe instituţii.

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *