Opinie. Cum se aude liniștea la Mediaș

Foto via © Shutterstock.com

Liniștea publică sau mai degrabă lipsa ei este din nou subiect de discuție pe grupurile medieșenilor pe Facebook. Iată ce scrie Radu Prisacaru pe pagina personală:

Mă pufnește râsul! Zilele trecute citeam despre poliția locală care va sancționa pe cei care tulbură liniștea publică. Azi, ies în grădină pentru o clipă de liniște, după ce s-a mai lăsat căldura. Liniște… Într-o curte din vecini, unul tăia lemne cu drujba. De, omul se pregătește de iarnă…. Alături de acela, în altă curte, niște copii urlau de mama focului. Se jucau, doar. Să anunț Protecția Copilului? Or fi în pericol de țipă așa? Nu, doar proastă educație… Altul taie gazonul. Nu, nu cu coasa! Doar sunt atâtea minuni ale tehnicii în domeniu. Și toate foarte liniștite… Mai începe și la biserica nou construită din preajmă să tragă clopotele, de zici că-i Crăciunul. Decibeli. Las la o parte faptul că au pus difuzoare, să audă toată lumea slujba. Chiar dacă la slujbă sunt doar 6 persoane, iar afară niciuna. Ce le-o fi făcând acolo, că atunci când ies, zbiară de mama focului? N-ar trebui să iasă smerite, gânditoare la cele sfinte?
Ce o mai fi și aia liniște publică? Cred că cele de mai sus nu au nici o legătură… Doar proprietatea nu e un moft! Face fiecare ce vrea pe proprietatea lui. ..Și mă apucă atunci o simpatie pentru cetățeanul care pune muzică la maximum. Sper să acopere toate astea… Ce-o mai fi și aia liniște publică?!
Oricum, din mașina de patrulare, nu se aude nimic, decât muzica de la bord.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *