Veste buna pentru profesori: Sumele aferente hotărârilor judecătoreşti vor fi plătite în prima parte a lunii septembrie a acestui an

Veste bună pentru angajaţii din sistemul de învăţământ preuniversitar. Sumele aferente hotărârilor judecătoreşti vor fi plătite în prima parte a lunii septembrie a acestui an, după ce în luna iunie sindicaliştii din învăţământ îşi făceau griji cu privire la lipsa banilor pentru aceste plăţi.

Foto © Shutterstock

La nivel naţional, Ministerul Finanţelor Publice este nevoit să suplimenteze cu aproximativ 600 milioane lei diferenţa dintre banii de care dispun inspectoratele judeţene în prezent şi ceea ce ar trebui să aibă în conturi.

Plăţile vor fi efectuate conform angajamentelor asumate de către Guvern, iar banii vor ajunge în toate buzunarele dascălilor până la sfârşitul lunii septembrie. dascălii ar urma să ia sume ce ajung şi până la câteva mii de lei, pentru cei cu grade şi vechime.

„Minimul ar fi între 800 -900 de lei, iar maximul cred că poate ajunge la 3.500 – 4.000 de lei. Din punctul nostru de vedere, am fi vrut ca plata să se facă mai rapid, într-o manieră mai transparentă, deoarece plata în timp lasă o urmă de nesiguranţă.

Aceşti bani sunt bineveniţi, în condiţiile în care noi în luna septembrie nu primim nici un ban, poate doar cei care mai au de primit lichidările pe august. Iar aceşti bani vor veni toţi odată”, a declarat Laviniu Lacusta, presedintele USLIP.

Romaniatv.net

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *