Ambient SA a cerut intrarea în insolvență

Compania sibiană Ambient S.A. a înregistrat vineri, 28 august, la Tribunalul Sibiu, cererea de intrare în insolvență. Dosarul, înregistrat cu numărul 2575/85/2015 va fi soluționat de către Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Sibiu.

Afaceri în scădere cu 20% pentru Ambient SA în 2014

Cererea de intrare în insolvență nu ar trebui să ne mire. Cu doar o zi înainte de înregistrarea cererii la Tribunalul Sibiu, compania anunța rezultatele financiare pentru anul anterior: compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 32 mil. lei, de la un profit de 37 mil. lei înregistrat la finanțe în 2013.

Mai mult, pentru a scăpa de credite și de o intrare forțată în insolvență, Ioan Ciolan, sibianul care a înființat Ambient şi-a diminuat participaţia deţinută în companie la 70%, cedând un pachet de acţiuni de 9,99% unui fond de investiţii controlat de BCR.

În ce privește magazinul Ambient Mediaș, acesta a fost cedat, în cadrul unui proces de restructurare. Magazinele din Sibiu, Mediaș și Sighișoara au fost cedate și închiriate pe termen lung pentru acoperirea unor datorii de 40 mil. euro pe care retalierul sibian le avea către băncile Piraeus, BCR și Raiffeisen.

Suspiciuni de evaziune fiscală

Tot în 2014, în luna octombrie, sediul Ambient SA a fost percheziționat de procurorii DIICOT, într-un dosar de evaziune fiscală. DIICOT anunța la acea dată că a fost destructurat „un grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală, care acționa în domeniul achiziției materialelor de construcții”.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *