Beyoncé Giselle Knowles-Carter a implinit 34 de ani

Născută pe 4 septembrie 1981, Beyoncé Giselle Knowles-Carter este o cântăreaţă de R&B şi actriţă americană. Beyoncé a ajuns cunoscută datorită faptului că a făcut parte din trupa Destiny’s Child, formaţia de fete cu cele mai mari vânzări din istorie.

După o serie de succese în Destiny’s Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, „Dangerously In Love”, în 2003. Potrivit Wikipedia, albumul ei a devenit unul dintre cele mai mari succese comerciale ale anului, dominând topurile din întreaga lume, remarcându-se piese precum: „Crazy in Love”, „Naughty Girl” şi „Baby Boy”, care a câştigat cinci Premii Grammy într-o singură noapte, în 2004. Cel de-al doilea album al artistei a fost lansat pe data de 4 septembrie 2006, chiar în ziua în care artista a împlinit 25 de ani. „Déjà Vu”, primul single al albumului, a atins prima pozitie în clasamentului din Regatul Unit, iar „Irreplaceable” a stat pe prima poziţie în clasamentul din SUA, timp de zece săptămâni.

Cu acest album cântăreaţa a câştigat al şaptelea Premiu Grammy din cariera solo, la categoria „Cel mai bun album R&B contemporan”. Ulterior, au urmat alte proiecte de succes.

Din 2002, Beyoncé are o relaţie amoroasă cu cântăreţul american Jay-Z. Ei au împreună o fetiţă.

puterea.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *