Cum poti solicita Google Maps sa nu arate casa in care locuiesti in aplicatia Street View

Google Maps este cea mai populară aplicaţie pentru hărţi din lume, iar opţiunea Street View îţi permite să vizionezi 3D la nivel pietonal majoritatea locaţiilor publice din ariile acoperite. România este trecută în harta ce prezintă aria de acoperire Google Maps drept „acoperită în mare parte”, ceea ce înseamnă că poţi vedea locaţii de pe majoritatea străzilor şi drumurilor din ţară. Însă, aplicaţia poate fi folosită pentru a încălca dreptul la intimitate în anumite cazuri – prin manipularea unghiurilor imaginilor 3D folosite în Street View, utilizatorii pot arunca priviri în interiorul proprietăţilor private, precum curţile caselor sau apartamente situate la parter. Iar în scenarii mai puţin întâlnite, dar realizabile, aplicaţia poate fi folosită de tâlhari pentru a urmări îndeaproape locuinţa şi a repera posibile puncte de efracţie.

O soluţie pentru a scăpa de aceste griji există însă: utilizatorii pot cere ca locuinţa lor să nu fie afişată în Street View. Asta nu înseamnă că persoanele care folosesc serviciul vor vedea un vid în locul acesteia, însă imaginea va fi blurată într-atât încât să nu ofere nici un detaliu vizibil. Iată care sunt paşii prin care poţi realiza asta:

1.Găseşte-ţi locuinţa pe Street View. Caută-ţi adresa pe Google Maps. Odată ce ajungi la locaţia aproximativă, pune indicatorul de Street View pe aceasta si selectează-l; în cazul în care există o imagine disponibilă, vei vedea o imagine 3D la nivelul străzii a locaţiei selectate. Roteşte imaginea până ai o vedere din faţă asupra locuinţei tale.

2.Apasă pe butonul de opţiuni din partea de stânga-sus a ecranului, şi selectează opţiunea Trimite Feedback de la sfârşitul listei. Odată ce faci asta vei fi redirecţionat către un formular în care poţi cere ca imaginea să fie blurată. Poţi folosi această opţiune şi pentru a cere blurarea feţei tale în caz că te regăseşti într-o captură stradală. În cazul în care vrei să blochezi vederea către un apartament, focusează imaginea pe acesta.

3.Completează formularul şi trimite-l După ce te decizi asupra a ce vrei să cenzurezi din imagine (poţi opta şi pentru blurarea numărului de la maşină) trimite formularul către Google.

Faptul că trimiţi formularul nu înseamnă că Google îl va scoate automat, iar în unele cazuri pot cere dovezi ale faptului că locuieşti acolo. Însă soluţia este demnă de luat în considerare în cazul în care simţi că aplicaţia îţi încalcă dreptul la intimitate – ori dacă pur şi simplu te simţi inconfortabil cu ideea că alţi oameni îţi pot vedea locuinţa online.

Ionut Preda, adevarul.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *