Ultimul turneu Black Sabbath: The End

Grupul britanic de ‘heavy metal’ ‘Black Sabbath’, înființat în anii ’70, a anunțat, joi, organizarea unui nou turneu mondial anul viitor, ultimul din cariera muzicală a celor considerați precursori ai curentului ‘heavy-metal’, informează AFP, citând comunicatul grupului.

Intitulat „The End”, turneul va reuni trei foști membri ai grupului, printre care excentricul Ozzy Osbourne, în cele 24 de concerte programate până în prezent. Primul concert va avea loc la 20 ianuarie în Nebraska, unul dintre statele din zona de centru-vest a SUA unde fanii de ‘heavy metal’ sunt numeroși.

‘Black Sabbath’ vor avea reprezentații la New York, în Australia și în Canada înainte de încheierea turneului la 30 aprilie la Dunedin, în sudul Noii Zeelande. Pentru Europa, deocamdată, nu a fost stabilit vreun reper în acest turneu, nici măcar orașul Birmingham din care provine formația, notează AFP.

Ozzy Osbourne, 66 de ani, care locuiește în prezent la Los Angeles, a avut succes și în cariera solo, devenind cunoscut publicului larg și prin intermediul spectacolului de televiziune „The Osbournes”, dedicat vieții sale de familie, difuzat de MTV.

Chitaristul Tony Iommi, 67 de ani, locuiește în Anglia și luptă de ani de zile cu o formă de cancer care pune sub semnul întrebării participarea sa la turneul ‘Black Sabbath’.

Basistul Geezer Butler, 66 de ani, va participa la turneul de anul viitor al trupei, însă bateristul Bill Ward, care s-a certat cu Ozzy Osbourne, nu va fi prezent în turneul „The End”.

Fondată în 1968, formația ‘Black Sabbath’ a fost vârful de lance al ‘heavy metal’ în anii ’70 cu albumul său omonim de debut. Trupa a combinat elemente de blues și piese de chitară de mare intensitate, împrumutând din tematica pieselor muzicale cu elemente specifice ocultismului, amintește AFP. Turneul anterior al formației, care s-a desfășurat între anii 2012-2014, a cuprins 84 de concerte.

Constanta Nita, agepres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *