Focus Festival 2015 are loc la Sibiu, în Parcul sub Arini, între 11 și 13 septembrie

Focus Festival revine în acest weekend la Sibiu, c-un mănunchi de trupe alese pe sprânceană, numai bune să întâmpine această toamnă udă şi zăludă: Şuie Paparude, The Mono Jacks şi Robin & The Backstabbers sunt headliner-ii acestei ediţii. Pe lângă concertele programate în fiecare dintre cele trei seri ale festivalului, vor mai avea loc activităţi dedicate celor mici, iar duminică sunteţi invitaţi la un brunch rustic, în natură, alături de trupele preferate şi la un flea market, unde vă puteţi târgui pentru vechiturile din pod.

Focus Festival 2015 aduce multă muzică, în acest weekend, la Sibiu: zece trupe şi şase DJ sunt pe afişul acestei ediţii. Aşadar, vineri, 11 septembrie, de la ora 19.10, seria de concerte va fi deshisă de trupa Yelllow, urmată de Xul Zolar, pentru ca de la 21.40 să urce pe scenă cei de la Şuie Paparude. Petrecerea, însă, de-abia va începe, la ora 12 noaptea fix, în Faust Cafe und Disko, cu DJ Tuţi-Losu şi DJ Pushoc. Sâmbătă, 12 septembrie, vor concerta Harlequin_Jack, The Noise Figures şi The Mono Jacks, iar la Faust noaptea va fi albă cu DJ Toygun şi DJ Adub. Duminică, în ultima zi de festival, vor cânta pe scena din parc Anemic Disco, I’m The Trip, Firma şi Robin & The Backstabbers. Publicul este, apoi, aşteptat, în clubul din Piaţa Mică, să întâmpine primele ore ale zilei de luni, cu DJ Horia şi DJ Nathalie.În afara concertelor, Focus a pregătit şi multe activităţi distractive pentru cei mici, împreună cu cei de la Serious Fun. În plus, duminică, de la ora 12, va avea loc un brunch în natură, alături de trupele care concertează la festival, accesul fiind posibil pe bază de rezervare. Tot duminică, de la ora 10, cei care vor să îşi facă lumină prin pod sau prin garaj, sunt invitaţi să îşi aducă vechiturile la flea market, în parcul Subarini.

Muzică alternativă, la Focus Festival 2015

Yelllow este locul de joacă a patru muzicieni: Luiza (voce), Andi (clape, synths), Grif (bass) și Alex (tobe). Trupa s-a format în 2010, iar jucăriile lor sunt instrumentele analogice și digitale. Muzica lor este încadrată în genul electronic, trip-hop, experimental, pop și alternativ. Cele mai cunoscute piese sunt Crimson, Scream, Word Around Town și Out Of Me.

Xul Zolar: Ronald Röttel și Marin Geier au început să scrie cântece și, după un timp, au format trupa Xul Zolar inspirați de muzica trupelor The Smiths sau Talking Heads. Pe lângă cei doi, în trupă îl găsim și pe Dennis Hofmann. A devenit una din cele mai căutate trupe de pe scena din Hamburg, anul viitor urmând să cânte la Werchter şi Lollapalooza Berlin.

Şuie Paparude s-a lansat în toamna anului 1993 și este trupa care a pus bazele scenei de muzică electronică din România. În 2006 a cântat în deschiderea concertului Depeche Mode și a primit premiul MTV pentru cea mai bună trupă alternativ.

Harlequin_Jack: Derivând din fosta trupă indie/alternative Eloize, Harlequin_Jack a devenit best newcomer, susţinând în ultimul an zeci de concerte şi festivaluri în ţară. Din componenţa sa fac parte Narcis Axinte (Jack) – voce, chitară, Alex Doppelgänger – clape; Claudiu Țîrcovnicu – tobe; Lazăr Enescu – bas, stilul acesteia înscriindu-se în registrul alternativ/experimental/rock.

The Noise Figures soseşte din capitala Greciei, Atena. Trupa s-a format în anul 2012 și este alcătuită din George Nikas (voce, tobe) și Stamos Bamparis (chitară, voce). Primul album a fost lansat în 2013 și a fost sold out în țara de origine. În luna aceasta s-a lansat și al doilea LP, Aphelion, care va putea fi ascultat în premieră la Focus Festival.

The Mono Jacks – Cel mai aşteptat comeback al anului, una din cele mai bune trupe de rock alternativ din ţară: Doru Trăscău (voce, chitară), Alex ‘Grim’ Tomescu (bass), Dragoș Strat (chitară), Mihai Popescu (tobe).

Anemic Disco este câştigătoarea GBOB Transilvania, o trupă new entry promiţătoare, din Braşov, ce se înscrie în curentul post-punk, cu Andrei – chitară şi voce, Cătălin – bass şi Septimiu – tobe.

I’m The Trip (Adi Seven – bass, Gabi B. – voice&guitar, Adi B. – drums, Gabi S. – guitar) este reprezentanta locală a curentului alternativ. A luat fiinţă în 2012, iar în 2014 a câştigat titlul de “The Best Alternative Rock Newcomer” acordat de Maximum Rock Magazine.

Firma – trupă de rock alternativ, practicând un fusion de rock, trip hop și blues, cu influențe din jazz și funk. Este considerată un pioner al rockului alternativ din România. Este, totodată, singura trupă românească care a participat la MTV European Awards, fiind come-back-ul anului 2014.

Robin & the Backstabbers este una din cele mai aşteptate prezenţe de la Focus Festival. Trupa cântă, după propria definiţie, un pop melodramatic. A fost fondată în București, în 2010, din componența actuală făcând parte: Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Eugen Nuțescu (chitară bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (tobe) și Andrei Fântână (clape, saxofon, acordeon, chitară, muzicuță).

Focus Festival este o acţiune organizată de Asociaţia Focus Sibiu şi Agenţia Grey Projects, cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *