Emmy Awards: Viola Davis, prima afro-americană laureată cu un premiu Emmy pentru cea mai bună actriță de dramă

Viola Davis a fost consacrată duminică seară la gala Emmy Awards cea mai bună actriță într-un serial dramatic pentru „How to get away with murder”, devenind astfel prima actriță afro-americană din istoria televiziunii americane care primește acest premiu, relatează AFP.

„Singurul lucru care desparte femeile de culoare de oricine altcineva sunt oportunitățile (…) Nu putem câștiga un Emmy pentru roluri care pur și simplu nu există”, a declarat Viola Davis acceptând premiul la Los Angeles.

Actrița joacă rolul unei avocate și profesor de drept care își exercită influența majoră asupra mai multor elevi, dintre care unii se găsesc implicați într-un caz de crimă.

Viola Davis a mulțumit conducerii postului ABC, care difuzează serialul, alături de producătoarea Shonda Rhimes, la rândul ei afro-americană, pentru a fi „redefinit ceea ce înseamnă să fii frumoasă, sexy, femeie de decizie și neagră”.

Ea le-a omagiat pe celelalte colege aflate în competiție, mai ales actrița de culoare Taraji P. Henson (eroina serialului ‘Empire’), Kerry Washington (actrița principală din serialul ‘Scandal’) și Halle Berry (laureată cu un Oscar din 2002).

Viola Davis (50 de ani) a fost nominalizată la premiile Oscar în 2012 pentru rolul său în filmul ‘The Help’. „Cred că oamenii nu știu să vorbească despre rasă. Este ca și cum ai vorbi despre sexualitate”, a conchis ea.

Mihaela Nicolaescu, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *