Salvamont reface marcajele pe traseele principale din Parcul Național Retezat

Salvamontiștii din județul Hunedoara au început să lucreze la refacerea marcajelor de pe traseele de munte importante din Parcul Național Retezat, în zona căldării glaciare Bucura și pe văile sau crestele principale din zona Pietrele.

‘Acționăm în zona căldării glaciare Bucura, cu tot ceea ce înseamnă schimbarea plăcuțelor de intersecții, indicatoare de trasee. O altă echipă va merge în zona Pietrele, pe toate văile principale și pe creste. Se vor schimba, pentru început, stâlpii de susținere și plăcuțele indicatoare. Apoi vom coborî pe trasee. Sperăm să ne ajute și vremea’, a declarat marți, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiștii vor revopsi semnele, vor lucra la întreținerea podețelor și vor tăia jnepenii de pe poteci, în locurile în care acesta îngreunează deplasarea turiștilor pe ploaie sau ninsoare. De asemenea, vor fi schimbate cablurile de siguranță din două zone cu risc aflate la Porțile Închise și la Pereții Judelui.

Lucrările de refacere a marcajelor se desfășoară în aceste zile, deoarece toamna este anotimpul în care activitatea salvamontiștilor este puțin mai redusă comparativ cu restul anului. ‘Vara ne este aproape imposibil să facem marcajele pentru că la fiecare punct de permanență sunt doar doi salvatori, din care unul patrulează pe munte. Trebuie să fim în zonele de campare ale turiștilor, pentru că de acolo se dă alarma dacă se întâmplă ceva’, a explicat Bodean.

În ceea ce privește materialele, acestea sunt transportate cu mașina doar pe o porțiune scurtă de drum, după care sunt preluate și duse cu spatele de către salvamontiști, pentru că structura reliefului din Masivul Retezat nu permite accesul autovehiculelor la altitudini mai mari.

Sorin Blada, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *