Recording Industry Association of America: Vânzările de albume în format vinil au generat încasări de peste 220 de milioane de dolari

Vânzările de albume și EP-uri în format vinil au generat încasări de peste 220 de milioane de dolari pe piața din SUA în primele șase luni ale acestui an, depășind cu peste 60 de milioane de dolari încasările generate de platformele digitale de streaming, printre care YouTube, Vevo sau Spotify, potrivit unui raport recent al ‘Recording Industry Association of America’ (RIAA), scrie theverge.com.

Serviciile digitale de streaming au generat 162,7 milioane de dolari în primele șase luni ale anului, o creștere de 27% față de perioada similară a anului trecut, iar vânzările de viniluri au crescut cu 52% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Diferența dintre vânzările de viniluri și veniturile generate de platformele de streaming este doar o mică componentă a puzzle-ului uriaș reprezentat de industria muzicală din SUA, unde descărcările online cu plată continuă să aducă venituri consistente de până la 40% din totalul încasărilor industriei muzicale pentru primele șase luni ale anului.

Încasările generate de serviciile de streaming vor continua să crească, apreciază responsabilii RIAA, depășind deja vânzările clasice din magazine, urmând să ‘canibalizeze’ la propriu și segmentul vânzărilor digitale.

Veniturile cumulate din segmentul radio digital, din serviciile cu plată online pe bază de subscriere și din reclamele asociate serviciilor muzicale de streaming au depășit pragul de 1 miliard de dolari în prima jumătate a acestui an.

‘Cifrele continuă să reflecte imaginea unui domeniu de afaceri care se află încă într-o fază de tranziție uriașă’, a declarat președintele și directorul executiv al RIAA, Cary Sherman.

Liviu Tatu, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *