Liceenii din România pot studia la un liceu american pe baza unei burse FLEX

Liceenii din România au ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2016 – 2017, dacă au o bursă din cadrul programului Future Leaders Exchange Program (FLEX) finanțat de către Departamentul de Stat al SUA, informează Ministerul Educației într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, participarea la program este gratuită. Programul se adresează liceenilor de cetățenie română născuți între 1 ianuarie 1999 și 15 iulie 2001, care sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază engleza în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obține viza de SUA și nu au stat în Statele Unite mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Liceeni cu dizabilități sunt încurajați să aplice pentru aceste burse, deoarece, potrivit sursei citate, infrastructura de recrutare și derulare a programului permite evaluarea și plasarea acestora în condiții care răspund nevoilor specifice.

„Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. În cei 24 de ani de la înființarea sa, programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de studiu pentru liceeni în SUA. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între Statele Unite și țările din regiunile în care funcționează programul FLEX”, se mai arată în comunicatul MECS.

Catalin Alexandru, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *