Jennifer Lawrence critică inegalitățile salariale dintre actorii și actrițele de la Hollywood

Jennifer Lawrence, actrița de la Hollywood cel mai bine plătită, a denunțat sexismul din industria cinematografică americană, relatează AFP.

Într-un articol publicat marți pe internet, celebra actriță din „Hunger Games” critică inegalitățile salariale dintre actorii și actrițele de la Hollywood, recunoscând în același timp că nu a îndrăznit să formuleze aceste critici anterior, de teamă să nu fie catalogată drept „dificilă” de către colegii săi.

„M-am săturat să încerc să găsesc o modalitate ‘adorabilă’ de a spune ceea ce cred și să fiu în continuare apreciată! La naiba cu asta!”, a scris Lawrence în noua revistă on-line a actriței Lena Dunham, evocând iritarea colegilor săi atunci când le pune această problemă.

„Nu cred că am lucrat vreodată cu un bărbat (…) care și-a dedicat timpul pentru a contempla la ce unghi trebuie să recurgă pentru a-și face auzită vocea”, a adăugat ea.

Problema disparităților salariale dintre actorii și actrițele de la Hollywood a ținut prima pagină a ziarelor anul trecut, după ce o informație scursă de la Sony Pictures Entertainment a indicat că Jennifer Lawrence, câștigătoare a unui premiu Oscar, a fost plătită mai puțin decât colegii ei de sex masculin din filmul „American Hustle”.

Ana Bigu, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.