Jennifer Lawrence critică inegalitățile salariale dintre actorii și actrițele de la Hollywood

Jennifer Lawrence, actrița de la Hollywood cel mai bine plătită, a denunțat sexismul din industria cinematografică americană, relatează AFP.

Într-un articol publicat marți pe internet, celebra actriță din „Hunger Games” critică inegalitățile salariale dintre actorii și actrițele de la Hollywood, recunoscând în același timp că nu a îndrăznit să formuleze aceste critici anterior, de teamă să nu fie catalogată drept „dificilă” de către colegii săi.

„M-am săturat să încerc să găsesc o modalitate ‘adorabilă’ de a spune ceea ce cred și să fiu în continuare apreciată! La naiba cu asta!”, a scris Lawrence în noua revistă on-line a actriței Lena Dunham, evocând iritarea colegilor săi atunci când le pune această problemă.

„Nu cred că am lucrat vreodată cu un bărbat (…) care și-a dedicat timpul pentru a contempla la ce unghi trebuie să recurgă pentru a-și face auzită vocea”, a adăugat ea.

Problema disparităților salariale dintre actorii și actrițele de la Hollywood a ținut prima pagină a ziarelor anul trecut, după ce o informație scursă de la Sony Pictures Entertainment a indicat că Jennifer Lawrence, câștigătoare a unui premiu Oscar, a fost plătită mai puțin decât colegii ei de sex masculin din filmul „American Hustle”.

Ana Bigu, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *