Vector Watch intră pe piaţa din România printr-un acord exclusiv cu Orange

Compania cu origini româneşti Vector Watch, care a fost fondată de antreprenorul Andrei Pitiş şi care l-a atras în acţionariat în 2014 şi pe Radu Georgescu – proprietarul fondului de investiţii Gecad, îşi va lansa în România colecţia de ceasuri inteligente în dimineaţa zilei de 15 octombrie printr-un parteneriat exclusiv cu Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă.

“Am semnat un acord de exclusivitate pentru o perioadă pentru vânzarea în România a Vector Watch”, a declarat Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange în cadrul evenimentului de lansare care a avut loc miercuri seară în Bucureşti. El nu a dorit să ofere detalii despre durata contractului de exclusivitate sau despre preţuri, care vor fi publicate în această dimineaţă pe pagina web a operatorului. Pe piaţa din Marea Britanie cele 12 variante de ceasuri din colecţie au preţuri între 219 şi 349 de lire sterline.Întrebat care sunt estimările sale de vânzări pentru ceasurile Vector, Ducarroz a declarat doar că se aşteaptă ca acestea să devină “un cadou de Crăciun popular”.

Pe de altă parte, Andrei Pitiş a evitat şi el să ofere estimări. “Cred că piaţa românească este formată din oameni foarte selectivi şi foarte bine informaţi şi cred că atuurile noastre, care sunt destul de subtile dar odată ce le înţelegi devin foarte puternice, vor fi foarte bine înţelese”.

Compania, care are acum sediul în Londra, lansase vânzările doar în Marea Britanie. Imediat după România urmează lansarea în SUA, după care în alte ţări vorbitoare de limbă engleză, următoarele ţinte fiind apoi ţările în care se vorbeşte franceza şi germana, a adăugat Pitiş.

Ceasurile Vector au fost dezvoltate de la zero în România, de la platforma software până la cea hardware şi la design, primele prototipuri fiind de asemenea realizate pe plan local. În aceste condiţii, ceasurile Vector sunt compatibile cu toate platformele software majore de pe piaţa smartphone-urilor (Apple, Google şi Microsoft). Ceasurile se conectează la un smartphone pentru a recepţiona diferite informaţii care să fie afişate pe ecran.

Senzorii incluşi în ceas măsoară date precum numărul de paşi făcuţi într-o zi de utilizator sau colectează automat date despre somn, datele fiind ulterior afişate în aplicaţia de pe smartphone, prin intermediul căreia pot fi configurate o parte dintre funcţiile smartwatch-ului.

Principalul atu al ceasurilor Vector, care a şi ajutat compania să iasă în evidenţă pe plan global, este cel al echilibrului “potrivit” între durata de viaţă a bateriei, design şi funcţionalităţi, a spus Julien Ducarroz.

Adrian Seceleanu, zf.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *