Dr. Irvin D. Yalom, reputat psihoterapeut, va susține prima videoconferință în România, la Cluj-Napoca, pe 18 noiembrie

Centrul pentru Inițiative Sociale IMPROVE, în parteneriat cu House of Happy Living, organizează, miercuri 18 noiembrie 2015, începând cu ora 8.30, la Cinema “Florin Piersic” din Cluj-Napoca, Conferința Internațională “Cu dr. Irvin D. Yalom despre Misterul descoperirii sensului”, pe care o va susține unul dintre cei mai reputați profesori de psihiatrie din lume, dr. Irvin D. Yalom, de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii.

Dr. Irvin D. Yalom

La evenimentul științific internațional vor participa atât profesioniști din specialități precum psihiatrie, psihologie, psihoterapie, filosofie, cât și persoane pasionate de propria dezvoltare personală și cititori ai operelor Doctorului în Medicină Irvin. D. Yalom.

Profesorul american, care nu de puține ori a fost comparat cu legendarul Sigmund Freud, va intra în transmisiune directă cu românii, prin videoconferință S.U.A. – România și va expune viziunea sa cu privire la modalitățile prin care ne putem descoperi sensul în viață, lucru care ne ajută să trăim liber și asumat.

Celebrul psihoterapeut existențial și profesor emerit al Universității Stanford este autorul a numeroase cărți de specialitate, devenite, la nivel mondial, cărți de referință în domeniu. Lucrările sale despre psihologia existențială s-au concentrat pe patru principii de bază ale condiției umane: izolare / singurătate, lipsa de sens, mortalitatea și libertatea și prezintă căile prin care ființele umane pot răspunde la aceste preocupări, într-o manieră funcțională sau disfuncțională. Pentru presitigioasa sa activitate, Dr. Yalom a primit foarte multe premii internaționale, dintre care amintim cele oferite de Asociația Americană de Psihiatrie, de Centrul de Studii Avansate în Științele Comportamentale, de Fundația Rockefeller sau de Consiliul Mondial de Psihiatrie.

În cadrul conferinței internaționale vor expune și cunoscuți psihologi din România, și anume: Ali Baeram, care susține un expozeu pe tema “Anxietatea – abordare din perspectiva analitic-existențială”, Vasile Dem Zamfirescu (Directorul Editurii Trei) – “Psihanaliza relațională: revoluție sau continuitate” și Liana Don – “Pactul între ființă și existență”.

Manifestarea este creditată de Colegiul Psihologilor din România şi de Colegiul Medicilor din România cu 10 credite profesionale, pentru psihologi clinicieni şi psihoterapeuţi, şi cu 6 credite profesionale pentru medici.

Înscrie-te la conferințăCei interesați se pot înscrie pe website-ul Conferinței Internaționale „Cu dr. Irvin D. Yalom despre Misterul descoperirii sensului”

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *