Ramona Nerra si Bianca Linta, anonime in Romania, vedete in strainatate

Ramona Nerra şi Bianca Linta sunt două nume despre care, din punct de vedere muzical, românii nu cunosc prea multe, dar care au un cuvânt de spus în showbizul adevărat, de afară.

Ramona Nerra

Stabilită de 13 ani în Dusseldorf, Germania, Ramona Nerra s-a făcut remarcată 2002, când s-a numărat printre finaliştii “The Voice of Germany” (“Vocea Germaniei”), formatul ce se bucură de un mare succes şi în România. Ascensiunea sa în concurs nu a rămas nevăzută, actualmente fiind manageriată de o echipă americană. În timp ce acasă numele ei nu spune nimănui mai nimic, Ramona Nerra (36 de ani) a cântat în faţa a sute de mii de spectatori, la cele mai importante festivaluri de muzică electronică din Europa şi din Statele Unite, alături de ATB (André Tanneberger), socotit unul dintre cei mai buni DJ-i ai lumii. Alături de producătorul muzical sus-amintit a lansat şi două single-uri, “Never Give Up” şi “In And Out of Love”.
Căsătorită şi mamă de gemeni, Ramona vede Germania ca fiind acasă, locul unde are familia, unde s-a mutat şi mama sa, însă nu încetează să cânte piese în limba română, chiar dacă le consideră doar producţii muzicale de suflet. Faţă de alţi artişti care emigrează, craioveanca şi-a păstrat meseria şi o face alături de o echipă de profesionişti. Viitorul ei proiect: participarea la următoarea preselecţie Eurovision Elveţia, pentru care lucrează alături de compozitorul român Mihai Alexandru.

Bianca Linta

Fost manechin şi solistă, Bianca Linta s-a afirmat ca DJ la marile festivaluri de muzică electronică de peste Ocean. Născută în Reşiţa, loc de unde a plecat la 17 ani alături de familia sa, Bianca a făcut cursuri de DJ la “Scratch Academy”, cu Jam Master Jay (decedat în 2002), de la faimoasa trupă Run DMC, şi a fost invitată la mari evenimente de profil din Statele Unite. De o frumuseţe răpitoare, românca este privită drept concurenţă de luat în seamă de ale noastre Inna ori Alexandra Stan, mai ales că Bianca a ales să-şi lanseze noul single printr-o divizie românească a unei case de discuri prezentă la nivel mondial. De cinci ani este extrem de activă în liga DJ-ilor şi legătura cu oraşul natal a fost făcută printr-un mod aparte: constant, o parte din câştigurile sale au fost donate unui orfelinat din Reşiţa. Bianca a mixat pentru prima oară în România în 2014, la mai mult de 10 ani de când s-a stabilit peste Ocean. Şi mai are un atu: e frumoasă de pică şi lipsa de inhibiţii nu o împiedică să o arate într-un mod atât de îndrăzneţ, încât poate tăia respiraţia şi celui mai dur dintre privitori.

Florian Gheorghe, libertatea.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *