„Virgin Mountain”, cel mai bun film scandinav al anului (Video)

Comedia „Virgin Mountain” a fost desemnată cea mai bună peliculă a cinematografiei scandinave din acest an, iar regizorul și scenaristul islandez Dagur Kari a fost recompensat cu premiul Consiliului Nordic al Filmului, relatează The Hollywood Reporter.

Dagur Kari, 41 de ani, a primit cea mai înaltă distincție a cinematografiei scandinave pentru scenariul și regia filmului care tratează o problemă mai puțin obișnuită: virginitatea unui „adolescent perpetuu”.

Personajul principal, Fusi, interpretat de starul Gunnar Jonsson, are 43 de ani și chiar dacă este „un munte de om”, rămâne un copil. Lui Fusi îi este teamă să facă trecerea la maturitate și rămâne virgin.

Filmul, care a avut premiera în acest an la festivalul de film de la Berlin, reprezintă ‘o poveste simplă și inventivă despre păstrarea virtuții și a inocenței într-o lume aparent impenetrabilă’, au menționat membrii juriului Consiliului Nordic în momentul anunțării câștigătorului.

Premiul, care este însoțit de o sumă de 52.000 de dolari, a fost înmânat regizorului Kari și producătorilor Agnes Johansen și Baltasar Kormakur.

‘Virgin Mountain’ a fost premiat și în cadrul Festivalului de film Tribeca din SUA, obținând premiul pentru cea mai bună narațiune, premiul pentru cel mai bun rol principal și pentru cel mai bun scenariu.

Este pentru al doilea an consecutiv când o producție islandeză câștigă premiul Consiliului Nordic, după ce anul trecut „Of Horses and Men” al lui Benedikt Erlingsson a fost recompensat cu aceeași distincție.

Liviu Tatu, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *