Asesoft International a intrat în insolvenţă la cererea Transas Marine International

Asesoft International, compania despre care DNA spune că este controlată indirect de Sebastian Ghiţă, a intrat în insolvenţă la cererea unei companii din Suedia, Transas Marine International. Nu se ştie deocamdată la cât se ridica datoria pentru care suedezii au cerut insolvenţa Asesoft.

Compania înfiinţată de Sebastian Ghiţă a primit deja un administrator judiciar provizoriu, casa de insolvență Ionescu și Sava.

Asesoft este o companie care a câştigat de-a lungul anilor mai multe contracte importante cu statul. De exemplu, în 2013 a fost în consorţiile care au primit două contracte de la Ministerul de Externe, unul pentru sistemul electronic de obţinere a vizelor, altul de mentenanţă pentru sistemul de informaţii privind vizele.

Potrivit datelor de la registrul comerţului, 99% dintre acţiunile Asesoft sunt deţinute de un offshore cipriot, Minasee Holdings. Însă un rechizitoriu întocmit de DNA spune că Sebastian Ghiţă ar fi unicul acţionar al companiei cipriote care controlează Asesoft International.

Sebastian Ghiţă este cercetat de DNA sub acuzaţia că i-a dat mită fostului primar al Ploieştiuluil, Sebastian Bădescu în schimbul finanţării clubului de baschet Asesoft din banii autorităţilor locale.

digi24.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *