Natalie Cole a murit (Video)

Cântăreața americană de muzică soul Natalie Cole, fiica legendei jazzului Nat ‘King’ Cole, a decedat la vârsta de 65 de ani, a anunțat vineri familia sa.

Celebra cântăreață suferea de probleme de sănătate de mai mulți ani, potrivit declarațiilor familiei, citate de New York Times. În 2009, Natalie Cole a fost supusă unei operații de transplant de rinichi, iar starea de sănătate generală i s-a înrăutățit în a doua jumătate a anului 2015, artista fiind nevoită să renunțe la concertele pe care le programase în lunile noiembrie și decembrie.

Natalie Cole a primit premiul Grammy pentru hiturile “This Will Be (An Everlasting Love)” (1975), dar și pentru duetul realizat cu tatăl său (prin metode tehnice) – Unforgettable (1991). Albumul “Unforgettable…With Love” a reușit, în 1991, să ia aproape toate premiile importante la ceremonia Grammy – premiul pentru cel mai bun album, cel mai bun disc și cel mai bun cântec al anului, fiind vândut în numai puțin de șapte milioane de copii numai în Statele Unite ale Americii.

Natalie Cole s-a născut pe 6 Februarie 1950, fiind fiica lui Nat Cole și a soției acestuia Maria Cole, la rândul său o cântăreață de soul care a interpretat alături de Duke Ellington Orchestra. Natalie a crescut înconjurată de muzică și celebrități, așa că nu a fost de mirare că ea însăși a debutat la o vârstă foarte fragedă în domeniul în care părinții ei, dar mai ales tatăl ei, legendarul Nat King Cole, erau deja bine cunoscuți. Primele cântece interpretate de Natalie Cole au fost colinde de Crăciun pe care le-a înregistrat împreună cu tatăl ei. După moartea lui Nat Cole, în 1965, Natalie a renunțat să mai cânte. A urmat cursurile Universității Massachusetts, Amherst și a absolvit în 1972, obținând o diplomă în psihologia copilului. Curând însă, pasiunea pentru muzică a învins, însă a reușit să nu interpreteze cântecele pentru care tatăș său devenise faimos.

În 1977, când deja era cunoscută în lumea muzicală, Natalie Cole declara pentru revista Rolling Stone “A trebuit să cânt cântecele mele, în felul meu.”, o afirmație pe care a onorat-o cu succes de-a lungul întregii ei cariere muzicale.

Natalie Cole a fost căsătorită de trei ori și are un fiu, Robert Adam „Robbie” Yancy, devenit și el muzician și care s-a alăturat mamei lui în turneele recente.

Redactor Loredana Bentan

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *