Muzeul Naţional de Istorie a României angajează arhitecţi care să reabiliteze sediul din centrul Bucureştiului

Muzeul Naţional de Istorie a României caută arhitecţi care să reabiliteze sediul din centrul Bucureştiului. Concursul este internaţional, iar doritorii pot depune proiectele până în luna mai. Reabilitarea vechiului Palat al Poştei din secolul al XIX-lea ar urma să fie finanţată din fonduri europene. Ştirile TVR susţin restaurarea Muzeului Naţional de Istorie.

Închis de 14 ani pentru public, Muzeul de Istorie a României mai foloseşte doar 4 din cele 60 de săli şi doar pentru expoziţii temporare.

Muzeografii şi restauratorii îngheaţă iarnă de iarnă în clădirea care nu poate fi încălzită, iar colecţii valoroase se degradează în depozite.

Un cutremur ar fi devastator pentru tezaurul istoric al României.

În 2002, firma Romconstruct Holding Grup S.A, deţinută de Vasile Turcu, a câştigat licitaţia pentru consolidarea clădirii, dar în 2006 şantierul a fost oprit. După 10 ani de procese, timp în care conducerea muzeului nu a putut continua renovarea, speranţa este în fondurile europene.

Proiectantul va fi selectat în urma unui concurs deschis arhitecţilor din întreaga lume.

Tema este generoasă. Fostul Palat al Poştei poate fi modernizat. Inclusiv subsolul şi curtea vor deveni spaţii pentru expoziţii.

Juriul va fi internaţional. Trei ambasade şi-au oferit sprijinul: cea a Franţei, a Austriei şi a Portugaliei.

Se estimează că lucrările vor dura 5 ani.

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *