Cristian Burci, patronul cotidianului „Adevărul” şi al postului „Prima TV”, ridicat de procurorii DIICOT

Omul de afaceri Cristian Burci a fost ridicat de procurorii DIICOT în această dimineaţă. Patronul cotidianului „Adevărul” şi al postului „Prima TV” este suspectat de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, afaceristul va fi dus la audieri la Slatina, acolo unde își are sediul firma prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 8 milioane de euro. La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Olt vor fi aduse la audieri 12 persoane.

Patru percheziţii au loc miercuri dimineaţă în acest dosar, dintre care una la o redacţie de ziar. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, perchezițiile ar avea loc la redacția cotidianului „Adevărul”.

Sursele judiciare citate au mai declarat că se efectuează cercetări față de nouă suspecți, printre care se află patronul cotidianului „Adevărul”, Cristian Burci, și Denisa Turcu — fost administrator special la Adevărul Holding, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată și instigare la evaziune fiscală.

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *