Trei planete care prezinta caracteristici similare cu cele ale Terrei au fost detectate intr-un sistem solar apropiat

O descoperire uimitoare face tot mai plauzibila o ipoteza considerata pana nu de mult de domeniul stiintifico-fantasticului.

Trei planete care prezinta caracteristici similare cu cele ale Terrei au fost detectate intr-un sistem solar apropiat. Incantati, oamenii de stiinta spun ca prezenta apei pe aceste planete este „foarte posibila”. Cu alte cuvinte, aceste corpuri ceresti ar putea sustine viata.

Descoperirea a fost facuta de telescopul Universitatii din Liege, Trappist, aflat la post tocmai in Chile. Revelatia vine dupa 6 ani in care telescopul, unul extrem de puternic, a captat imagini ale planetelor din alte sisteme solare.

Cele trei planete orbiteaza o stea „mai mica si mai rece decat Soarele”, aflata la 40 de ani lumina de Terra.

Michael Gillon, cercetator: „Pentru prima oara, vorbim despre planete asemanatoare cu Pamantul din punctul de vedere al dimensiunii si probabil, al temperaturilor. Vom putea sa cercetam atmosfera acestor planete si sa vedem daca exista urme de viata.”
Incantati, cercetatorii avanseaza o teorie extraordinara.

Emmanuel Jemin, cercetator: „Este posibil ca pe aceste planete sa intalnim zone unde sa existe apa in forma lichida si chiar vreau sa cred ca acolo sunt si forme de viata.”
Oamenii de stiinta ii tempereaza insa pe cei care se grabesc sa isi inchipuie cum ar arata viata pe o alta planeta.

Michael Gillon, cercetator: „Evident, inca nu avem tehnologia necesara pentru a strabate aceasta distanta. Dar in viitor, poate peste 500-o mie de ani, nu este tocmai de neconceput ca vom reusi sa ajungem acolo.”

Cercetatorii vor incerca, in urmatoarele luni, sa determine compozitia acestor planete si mai ales, sa afle daca teoria lor referitoare la existenta apei se adevereste.

stirileprotv.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *