Christie’s: Pictura „Dos desnudos en un Bosque”, realizată de Frida Kahlo, vandută pentru 8 milioane de dolari

Un tablou de Frida Kahlo reprezentând două femei goale a fost vândut joi, la New York, în cadrul unei licitații organizate de Christie’s, pentru suma de opt milioane de dolari – un record pentru o lucrare a artistei mexicane, informează AFP.

Pictura „Dos desnudos en un Bosque (La tierra misma)”, datată 1939, fusese estimată la un preț de 8-12 milioane de dolari.

Precedentul record fusese stabilit în 2006, atunci când o altă lucrare a artistei — „Roots” — fusese achiziționată pentru suma de 5,6 milioane de dolari în cadrul unei licitații organizate de Sotheby’s la New York.

Frida Kahlo (1907-1954) a fost primul artist latino-american ale cărei lucrări au trecut pragul de un milion de dolari, odată cu pictura „Diego y Yo”, vândută în 1990 pentru 1,4 milioane de dolari.

Prețul obținut joi, mai precis 8.005.000 de dolari, reprezintă, de asemenea, un record pentru o lucrare a unui artist latino-american scoasă la licitație, a indicat Christie’s, al cărei eveniment de joi a încheiat săptămâna licitațiilor de primăvară dedicate artei de la New York.

Ana Bîgu, Mariana Ionescu, Gabriela Badea, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.