Orange Romania, obligata de justitie sa plateasca despagubiri de 45.000 lei pentru un fost angajat pe care l-ar fi hartuit moral

Tribunalul Bucuresti a admis, in premiera, o actiune privind hartuirea morala la locul de munca si a obligat angajatorul, Orange Romania, la plata unor daune morale de 45.000 de lei catre un fost angajat.

Compania a precizat pentru News.ro ca respecta legislatia in vigoare si ca va face uz de caile de atac in acest caz, decizia nefiind definitiva.

Radu Teodor Popescu, fost angajat al Orange, a castigat la Tribunalul Bucuresti procesul in care a cerut de la fostul angajator daune dupa ce a fost hartuit moral mai multe luni.

Instanta a decis ca barbatului sa ii fie platite despagubiri de 45.000 de lei reprezentand daune morale, dar decizia instantei nu este definitiva.

„Clientul meu a fost hartuit si sicanat 22 de luni de catre fostul angajator. Cererea de chemare in judecata are 67 de pagini, alte 300 de pagini fiind aduse ca probe. In esenta, clientul meu a fost tras pe linie moarta la locul de munca. Ma bucur ca pentru prima data in Romania s-a dovedit existenta hartuirii morale la locul de munca. Decizia de astazi ne spune ca angajatorul nu are voie sa isi bata joc de un angajat. La locul de munca nu se vine ca la razboi”, a declarat pentru News.ro avocatul Costel Galca.

El a exemplificat cu o situatie in care angajatului i s-a cerut sa aduca imediat concediul medical, altfel urmand a fi cercetat disciplinar, in conditiile in care acesta era internat in spital, cu perfuzii.

Un alt exemplu de sicana, potrivit lui Costel Galca, din partea angajatorului a fost atunci cand compania a organizat o deplasare in Polonia. „Intregul departament a fost anuntat ca urmeaza sa se faca o deplasare in Polonia. Clientul meu a fost anuntat in ultima clipa, dupa ce au fost cumparate biletele de avion ca el nu mai pleaca”, a mai aratat aparatorul.

„Efectul unei hartuiri morale sustinute la locul de munca este sinuciderea. O spun toate studiile serioase. Hartuirea psihologica la serviciu nu are ce sa caute”, a mai declarat Galca.

Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe 4 ianuarie 2016 si, sase luni mai tarziu, instanta a dat o prima solutie.

Reprezentantii companiei au declarat, la solicitarea News.ro, ca firma respecta legislatia in vigoare si va folosi caile de atac prevazute de lege.

“Orange Romania respecta legislatia in vigoare si are principii etice solide care stau la baza relatiei cu angajatii companiei. in cazul domnului Radu Popescu, am luat act de hotararea pronuntata in prima instanta de catre Tribunalul Bucuresti. Vom folosi caile de atac prevazute de lege impotriva acestei hotarari”, au declarat reprezentantii Orange.

stirileprotv.ro, news.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *