Ce CV are Sorin Buşe, propus pentru functia de ministru al Transporturilor

Premierul Dacian Cioloş schimbă patru miniştri. „După o perioadă de construcţie, Guvernul intră într-o etapă nouă, de livrare a rezultatelor” – a explicat premierul. În locul şefilor de la Transporturi, Educaţie, Comunicaţii şi Ministerul pentru românii de pretutindeni, au fost numiţi tot tehnocraţi.

Sorin Buşe

Rectorul Universităţii Bucureşti a fost propus la Educaţie. Mircea Dumitru a fost încă din 2012 de partea celor care au cerut demascarea doctoratelor plagiate. La Transporturi ajunge un manager din industria auto, Sorin Buşe, care în 1990 emigra în Canada. Şi noul ministru pentru românii de pretutindeni are legătură cu Canada, Maria Ligor este ambasadorul României în această ţară. Iar lista este completată de un interimar, Dragoş Tudorache, la Comunicaţii. Ionuţ Gheorghe ne spune care sunt propunerile premierului.

La Ministerul Transporturilor este propus Sorin Buşe, „un manager cu un CV impresionant, a pus pe picioare Centrul de Cercetare Tehnologică de la Renault, are experienţă îndelungată şi în alte companii mai ales din industria automobilului, poate să vină cu un impuls nou şi să grăbească anumite proiecte”.

Sorin Buşe, 56 de ani, a fost propus la Ministerul Transporturilor. Este manager de top în industria auto. A fost director general al Renault Technologie Roumanie şi director general Toyota Motor în Canada. Acolo a emigrat în 1990. La finalul lunii mai, fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a anunţat că Sorin Buşe urma să preia funcţia de manager general al TAROM până la selecţia unui nou director general, însă numirea nu s-a concretizat.

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *