Accident de parapanta la Comana. O persoana a murit

Cei doi bărbaţi au fost scoşi din apă de localnici, dar a intervenit şi ISU Giurgiu după ce a fost primit un apel la 112. Aparatul de zbor a căzut de la 300 de metri în lacul Comana. Martorii spun că aripa paramotorului s-a răsucit.

ACTUALIZARE 19:37 Unul dintre cei doi bărbaţi care au căzut cu parapanta în lacul Comana a murit, potrivit Telejurnal. Cel care şi-a pierdut viaţa este un cetăţean rus în vârstă de 34 ani.

A supravieţuit Marian Cojocaru, instructorul care îl însoţea. El are la activ peste 5.000 de ore de zbor. Acum este internat în spital în stare gravă.

ACTUALIZARE 18:43 Doi bărbați au căzut duminică cu parapanta în lacul Comana din judeţul Giurgiu. Cei doi, un instructor de zbor și însoțitorul acestuia, au fost preluați cu un elicopter SMURD respectiv cu o ambulanță, pentru a fi internaţi la spitale din Bucureşti, relatează Agerpres.

Elicopterul SMURD l-a preluat pe instructorul de zbor pentru că starea lui este mai gravă. Până la sosirea elicopterului, medicii de pe ambulanță l-au resuscitat.

„Inițial a fost găsit instructorul de zbor. La scurt timp a fost găsit și cel de-al doilea bărbat, însoțitorul instructorului. A fost preluat cu o ambulanță și este transportat la spital. În continuare se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor în care s-a produs incidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Accidentul a fost anunţat la 112 de un localnic.

„Am trimis la fața locului o autospecială cu apă și spumă, o barcă de la Detașamentul Giurgiu și un echipaj SMURD. Barca a fost întoarsă din drum pentru că cetățenii aflați la fața locului au intervenit pentru scoaterea celor doi bărbați căzuți în apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.

La Comana funcționează un punct de zbor de agrement cu parapanta.

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *