Avram Pantelimon, directorul Romgaz la sucursala Târgu Mureș, s-a pensionat după ce DNA l-a trimis în judecată pentru corupție

Avram Pantelimon, unul dintre ”greii” gazului românesc, a ieșit la pensie după ce DNA l-a trimis în judecată pentru fapte de corupție. Societatea unde a fost director a calculat că prejudiciul produs în dosar ar fi mai mic decât cel estimat de procurori.

Avram Pantelimon, directorul Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, și-a cerut pensionarea după ce procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, se arată într-un răspuns al societății de gaze naturale pentru Evenimentul Zilei. Ieșirea la pensie apare după ce, inițial, Pantelimon a contestat decizia de suspendare din funcție în urma trimiterii în judecată, contestație respinsă de judecători. ”Dl. Pantelimon Avram – directorul Sucursalei Mureș, s-a pensionat pentru de limita de vârstă”, informează acum Romgaz.

Pe rolul Tribunalului Mureș mai așteaptă primul termen de judecată în același dosar de corupție și Ioan Ștefan, fostul director tehnic al aceleiași sucursale, alături de Emil Valentin Mincan și Ioan Tiberiu Olaru, șefi de producție și, respectiv, proiectare. La fel ca și Pantelimon, și cei trei au fost suspendați din funcțiile de șefi.

”Totuși, pentru a nu îngrădi dreptul la muncă prevăzut de Constituția României, s-a trecut la identificarea de posturi vacante în cadrul societății”, arată reprezentanții Romgaz referitor la cei trimiși în judecată.

Traian Deleanu, EvZ.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *