INS: A crescut procentul televizoarelor alb-negru prezente în casele românilor

Mai ales la țară, tot mai multe televizoare color sunt înlocuite de strămoașele lor alb-negru din precambrianul tehnologiei TV. 26 români, dintr-o mie, văd știrile la acestea! Numărul mașinilor de spălat non-automate folosite în gospodăriile românilor este și el în creștere, iar frigiderele rămân un deziderat de neatins pentru aproape jumătate dintre români.

România este țara cu cele mai multe latrine în fundul curții, din UE. În plus, în 2015 a scăzut substanțial consumul de apă potabilă, inclusiv cea destinată consumului casnic. S-a redus și energia termică distribuită, iar în trei orașe mari acest serviciu a încetat

Miraj, Diamant, Sirius, Lux, Venus sau Sport. Sau, mai din vechime: Grigorescu, Tonitza și Luchian. Și, pentru cei de peste 60 de ani, rusoaicele: TEM, Orion, Rubin sau Cosmos. Vă mai aduceți aminte de televizoarele acelea cu lămpi, cărora le lua între cinci și 15 minute să se încălzească, înainte să apară o dungă pe ecran și abia după aceea, în timp ce sonorul îl auzeai, să apară și o imagine purecoasă?

Oricât ar părea de paradoxal, în plină epocă a smartphone-urilor și a televiziunii digitale și wireless, numărul televizoarelor alb-negru de la noi din țară a crescut!

Conform unui studiu al Institutului Național de Statistică (INS), în România, procentul televizoarelor alb-negru prezente în casele românilor a crescut de la 1,2 la suta de gospodării, în 2014, la 1,4, în 2015.

Cele mai multe astfel de „agregate” sunt prezente și în creștere, conform INS, în casele țăranilor, respectiv 2,6 televizoare alb-negru, în creștere de la 2,2, la suta de gospodării.

Iar aproape două astfel de televizoare, 1,9 la o sută de locuințe, se regăsesc și în casele pensionarilor, fie ei de la țară sau de la oraș.

Mihnea-Petru Pârvu, Mircea Marian, evz.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *