Secretul unei dimineţi perfecte, descoperit de un profesor de la Harvard

Foarte mulţi oameni vorbesc despre limbajul trupului, însă puţini înţeleg mecanismele prin care funcţionează acesta şi care este impactul pe care îl are atât asupra celor din jur, cât şi asupra propriei persoane.

Amy Cuddz, profesor universitar la Harvard, a găsit o metodă a cărei rezultate le fac oamenilor dimineţile mai plăcute, oferindu-le încredere în ei. Astfel, potrivit specialistei care profesează în domeniul psihologiei, înainte de a te ridica la prima oră din pat, trebuie să faci câteva exerciţii de întindere a membrelor, respectiv a întregului corp.

Acest lucru nu e deloc întâmplător, iar teoria din spatele metodei poartă numele de Power posing, care exprimă postura de încredere, potrivit Tech Insider.

Poziţia corpului este asimilată ca fiind cea a unei persoane care are un maximum de încredere în propriile forţe, trasmiţându-i creierul siguranţă. Atunci când te porţi ca o persoană încrezătoare, te simţi mai puternică, potrivit lui Amy Cuddy. Tot ea mai spune că a dormi în poziţia fătului poate avea chiar efectul opus asupra organismului.

Greta Bogdan, zf.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *