Donald Trump vrea să numească la Curtea Supremă judecători anti-avort și pro-arme de foc

Președintele ales, Donald Trump, a declarat, într-un interviu difuzat duminică de CBS, că vrea să numească la Curtea Supremă judecători împotriva avortului și favorabili liberei dețineri a armelor de foc, transmite AFP.

„Judecătorii vor fi pro-life” (anti-avort), a explicat Trump, asigurând totodată că aceștia vor fi „foarte favorabili celui de-al Doilea amendament” al Constituției americane, care garantează dreptul fiecărui cetățean american de a deține o armă de foc.

În același interviu televizat, președintele american ales a precizat că nu va reveni asupra principiului căsătoriei între persoane de același sex, considerând subiectul închis.

„Nu mai este de actualitate, pentru că asta s-a decis deja. Există legea. (…) E încheiat”, a declarat magnatul imobiliar, explicând că „asta (îi) convine”.

Donald Trump a condamnat orice agresiune contra minorităților în Statele Unite, dintre care mai multe zeci au fost semnalate după alegerea sa.

„Aș spune (autorilor acestor agresiuni verbale sau amenințări) nu faceți asta, este groaznic, pentru că eu voi reunifica această țară”, a explicat el, întorcându-se imediat spre cameră pentru a le transmite direct: „încetați asta”.

Vicențiu Purcărea, Adrian Dădârlat, agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *