Guvernul SUA a finalizat un set de reglementări care obligă mașinile electrice să facă zgomot

Guvernul SUA a finalizat un set de reglementări care obligă mașinile silențioase, cum sunt cele electrice sau hibrid, să emită sunete de alertă atunci când se deplasează cu o viteză mai mică de 30 de km pe oră pentru a preveni accidentarea pietonilor sau cicliștilor, potrivit Reuters.

Noile reglementări, propuse de Congresul SUA încă din 2010, vor obliga producători ca Tesla, Nissan și Toyota să adauge, până în septembrie 2019, dispozitive externe pentru sunet pe mașinile noi, având în vedere că, în special la viteze mici, lipsa zgmotului produs de motoarele automobilelor clasice pune în pericol pietonii neatenți, bicicliștii și persoanele cu dizabilități de vedere.

Agenția pentru siguranța traficului auto din SUA (NHTSA) spune că noile reglementări vor ajuta la prevenirea a circa 2.400 de accidente pe an. Costul noilor cerințe pentru industria auto este estimat la 39 de milioane de dolari anual, având în vedere că producătorii trebuie să echipeze mașinile cu difuzoare externe reziste la apă.

“Producătorii au termen limită 1 septembrie 2019 pentru a echipa toate mașinile hibrid și electrice noi cu sunete în conformitate cu noile standard federale de siguranță. Jumătate dintre mașinile hybrid și electrice noi trebuie să fie conforme cu un an înainte de teremnul final”, se arată pe site-ul autorității de transport.

Andra Oprescu, Profit.ro

 

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *