Brânza Kraftkar, făcută din lapte de capră, cea mai bună brânză din lume la Festivalul Internaţional al Brânzei

Juriul Festivalului Internaţional al Brânzei, organizat în Spania, la San Sebastian, a desemnat drept câştigător brânza Kraftkar. Este făcută din lapte de capră şi are un gust picant, după cum spun membrii juriului.

Producătorul norvegian a fost surprins de rezultatul concursului internaţional la care au fost analizate peste 3000 de tipuri de brânză din toată lumea. Kraftkar este fabricat de o firmă mică din centrul ţării, dar care a reuşit să pună Norvegia pe harta producătorilor de brânză, în rând cu tipuri renumite precum Gruyere sau Gorgonzola.

După câţiva ani în care brânza din Franţa sau Marea Britanie a adunat cele mai multe premii, juriul a selecţionat această brânză albastră produsă în Norvegia pentru că are câteva calităţi speciale.

Kraftkar a primit 71 de puncte din 75 posibile, iar pe podium au mai ajuns două tipuri de brânză din Spania: Cala Blanc, din insula Menorca, şi Cremositos del Zujar, din Extremadura, care au avut acelaşi punctaj. A treia poziţie la Festivalul Internaţional al Brânzei a fost adjudecată de Gorgonzola Dulce din Italia.

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *