Ministerul Afacerilor Externe lansează „Ghidul alegătorului român din străinătate”

Ministerul Afacerilor Externe lansează Ghidul alegătorului român din străinătate, un material informativ destinat alegătorilor români din străinătate în vederea informării cu privire la condiţiile de exercitare a dreptul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 11 decembrie 2016.

Alegeri locale la Mediaș, 2016. Foto via © Shutterstock.com

Ghidul alegătorului român din străinătate este parte a campaniei de informare derulate de Ministerul Afacerilor Externe cu scopul aducerii la cunoştinţa cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate a modalităţilor de exercitare a dreptului de vot pe care le au la dispoziţie la alegerile parlamentare din acest an.

Ghidul conţine informaţii necesare alegătorilor români din străinătate referitoare la categoriile de cetăţeni români care pot să îşi exercite dreptul de vot în străinătate, modalităţile de exercitare a votului în străinătate, programul de votare, documentele de identitate în baza cărora se poate exercita dreptul de vot la secţiile de votare din străinătate, instrucţiuni privind exercitarea votului prin corespondenţă ş.a.

Alegătorii români din străinătate pot consulta Ghidul alegătorului român din străinătate pe pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea dedicată votului în străinătate la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, aici

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, pentru a identifica cea mai apropiată secţie de votare, alegătorii români din străinătate pot consulta lista integrală a celor 417 secţii de votare din străinătate înființate prin Hotărârea Nr. 43/2016 a Autorităţii Electorale Permanente, pe pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe, aici.

La alegerile din 11 decembrie 2016 alegătorii români din străinătate vor avea la dispoziţie 417 secţii de votare, cu 111 mai multe decât la alegerile parlamentare din 2012 şi cu 123 mai multe decât la alegerile prezidențiale din 2014.

Informaţii suplimentare:

Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit prevederilor legislaţiei privind alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, la scrutinul din 11 decembrie 2016, în străinătate îşi pot exercita dreptul la vot cetăţenii români cu DOMICILIUL sau REŞEDINŢA în străinătate. Aceștia pot vota:

prin corespondență, dacă s-au înscris în Registrul electoral cu această opțiune în termenul prevăzut de lege (în perioada 1 aprilie -14 septembrie 2016);
la oricare din secţiile de votare organizate în străinătate.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *