E.ON Distribuție România SA schimbă numele în Delgaz Grid SA

E.ON Distribuție România SA, operatorul local de rețele de distribuție de gaze și energie electrică controlat de grupul german E.ON, își va schimba denumirea, de la 1 ianuarie 2017, în Delgaz Grid SA, potrivit unei propuneri a Consiliului de Administrație al societății înaintate spre aprobare adunării generale a acționarilor companiei.

Astfel, acționarii au fost convocați la o AGA extraordinară pe 20 decembrie pentru a aproba schimbarea denumirii societății din E.ON Distribuție România SA în Delgaz Grid SA, precum și noua siglă a companiei.

Reprezentanții E.ON România nu au răspuns la întrebările Profit.ro cu privire la motivația schimbării de denumire până în momentul publicării acestui material. Grupul-mamă german E.ON a finalizat recent un proces de divizare, prin care divizia de producție de energie fosilă și trading de energie a fost desprinsă de grup și listată separat la bursă, sub denumirea de Uniper. Sub umbrela E.ON au fost păstrate operațiunile de producție de energie regenerabilă, de transport și distribuție a electricității și gazelor și de furnizare a acestora către clienții retail.

E.ON Distribuție România SA, viitoarea Delgaz Grid SA, este controlată majoritar de E.ON România SRL, care este deținută, la rândul său, în proporție de peste 90% de către E.ON Beteiligungen GmbH din grupul german E.ON. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 13,51% din acțiunile E.ON Distribuție.

Adi Mosoianu, Profit.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *