Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția eMAG – PC GARAGE

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care compania PC GARAGE S.R.L. este preluată de compania Dante Internațional S.A., deținătorul magazinului online emag.ro, cu condiția respectării unor angajamente asumate voluntar de aceasta, informează Consiliul Concurenței.

Dante International S.A. deține retailerul generalist eMAG, activ în domeniul comerțului online, cu o gamă foarte largă de bunuri de consum.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Dante International şi, implicit, la scăderea presiunii concurențiale pentru anumite categorii de produse.

Ca urmare, Dante şi-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piaţa comercializarii cu amănuntul de produse nealimentare și anume: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro și www.electrofun.ro.

De asemenea, Dante s-a angajat să nu se implice în activitățile cesionate pentru o perioadă de cel puțin 10 ani. Cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer, fără întreruperea activității curente, pentru fiecare magazin în parte sau împreună.

Totodată, Dante va depune toate eforturile pentru a menține viabilitatea economică și competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători.

Dante va avea obligaţia de a pune la dispoziția Consiliului Concurenței informații referitoare la potențialii cumpărători şi de a obține acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat.

Ștefania Popa

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *