Manuscrisul original al Simfoniei nr. 2 de Gustav Mahler, vândut pentru 5,32 de milioane de euro

Manuscrisul original al Simfoniei nr. 2 de Gustav Mahler a devenit cel mai scump astfel de document, fiind vândut pentru 4,54 de milioane de lire sterline (5,32 de milioane de euro) în urma unei licitații organizate de casa Sotheby’s în Londra.

Suma de 5,32 de milioane de euro este „un nou record în cadrul licitațiilor pentru o partitură muzicală”, conform celor de la casa londoneză Sotheby’s. Conform casei de licitații, singura vânzare la acest nivel face trimitere la partiturile celor nouă simfonii ale lui Mozart, vândute pentru 2,5 milioane de lire, tot în capitala Marii Britanii.

”Niciun manuscris al unei simfonii complete de Mahler, elaborat de propria sa mână, nu a fost încă ofertat la licitații și o astfel de oportunitate s-ar putea să nu apară vreodată”, a spus Simon Maguire, responsabil pentru manuscrisele muzicale în cadrul casei de licitații Sotheby’s.

Documentul este scris de mână, chiar de compozitorul austriac, aflându-se în starea sa originală, cu ștersături, adnotări și modificări, marcate cu culoare albastră.

b1.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *