Pantone: Greenery – verde crud cu nuanţă gălbuie – culoarea anului 2017 (Video)

Este un verde crud cu nuanţă gălbuie, care duce cu gândul la explorare, experimentare și reinventare. Este simbolul unui nou început, dar şi culoarea folosită în mișcarea sufragetelor la începutul secolului al XX – lea și în timpul protestelor din anii ’60 și ’70.

Vice-președinta Institutului Pantone, Laurie Pressman, a mai declarat că această culoare nu a fost aleasă întâmplator, ci ca simbol al schimbării și unităţii cu natura. În limba engleză, culoarea se numeşte „Greenery” (PANTONE 15-0343).

Institutul Pantone alege, în fiecare an, nuanța sau culoarea care va influenţa moda, industria obiectelor decorative şi industria produselor cosmetice. 2016 a făcut o excepție și a primit două culori: roz cuarţ și albastru serenity.

„Greenery” a fost aleasă dintr-o listă de zece culori din mediul înconjurător, care evocă o atmosferă tipică de primăvară. Nuanţe de albastru, verde pastel, roz pal şi roşu vibrant. Cele zece culori sunt: Niagara, Pale Dogwood, Primose Yellow, Greenery, Lapis Blue, Pink Yarrow, Flam, Kale, Island Paradise şi Hazelnut. Acestea, alături de verdele primăverii, vor da tonul în modă.

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *