Producătorul Nurofen, amendat cu 6 milioane de dolari pentru inducerea în eroare a clienţilor

Compania britanică care produce Nurofen a fost amendată pentru inducerea în eroare a clienţilor.

Curtea Federală din Australia a triplat amenda impusă producătorului de medicamente Nurofen.

În primăvară, compania britanică a fost găsită vinovată pentru inducerea în eroare a clienţilor. Asta după ce s-a descoperit că produsele prezentate ca tratând diferite afecţiuni erau, de fapt, identice.

Amenda dată iniţial, de 1,7 milioane de dolari, a fost criticată de protecţia consumatorului. Acum, suma a fost triplată până la 6 milioane de dolari.

Este cea mai mare sancţiune dată vreodată în Australia, în baza legii care îi protejează pe consumatori.

stiri.tvr.ro

„Nurofen Australia a admis faptul că modul de prezentare de pe site […] este posibil să fi indus în eroare pacienții”

Reckitt Benckiser, compania producătoare Nurofen, a dat publicității un „răspuns global” cu privire la decizia Curții Federale a Australiei în cazul contestației depuse de comisia Concurenței și Consumatorului din Australia, răspuns al cărui text în puteți citi în cele ce urmează:

Nurofen Australia a luat la cunoștință decizia pronunțată, astăzi, de Curtea Federală a Australiei. Reamintim că acest caz este unul izolat în Australia și nu se regăsește în alte țări/regiuni în care sunt comercializate medicamentele Nurofen. Medicamentele Nurofen din România sunt disponibile în continuare în farmacii.

Este foarte important de menționat că nu toate analgezicele din gama Nurofen au aceeași formulă. Medicamentele Nurofen au la bază diferite formule pe bază de ibuprofen, unele dintre acestea fiind recomandate pentru o calmare mai rapidă a durerii, pentru un efect mai îndelungat sau pentru calmarea durerilor severe. Medicamentele Nurofen ce sunt destinate tratării diferitelor dureri specifice, comercializate în Australia, conțin ibuprofen lizinat, o formulă unică, specifică Nurofen, ce este absorbită mai rapid decât în cazul altor analgezice Nurofen standard.

Toate medicamentele Nurofen care au același ingredient activ, ambalaj, format și aceeași formulă au acelasi preț recomandat de producător. Mentionam ca aceasta este doar o recomandare, iar farmaciile/ agenții comerciali au libertate deplină în a-și stabili in mod independent prețurile de vânzare.

Context

Gama Nurofen pentru dureri specifice a fost lansată în Australia cu intenția de a ghida pacienții pentru a alege cel mai eficient și potrivit medicament din supermarketuri, acolo unde sfatul farmacistului nu le este accesibil. Formula Nurofen pentru dureri specifice din Australia este diferită de cea a analgezicelor Nurofen standard și are o absorbție mai rapidă decât acestea.

În 2015, Nurofen Australia a admis faptul că modul de prezentare de pe site și de pe ambalaj a medicamentelor Nurofen pentru dureri specifice este posibil să fi indus în eroare pacienții, iar la acel moment Nurofen s-a conformat deciziilor Curții Federale a Australiei, luând imediat măsurile impuse pentru a oferi informații suplimentare pe ambalajele medicamentelor.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *