Lege în Italia: Părinții sunt obligați să-și întrețină copiii până la 34 de ani

Italia se află în topul țărilor în care tinerii cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani încă locuiesc cu părinții. Peste 45% dintre tinerii din Italia încă locuiesc cu părinții, în timp ce în țările scandinave doar puțin peste 4% dintre aceștia mai locuiesc în casa părintească. Pe lângă faptul că ei locuiesc în casa părinților, de multe ori tinerii se află și în intreținerea lor. O decizie a Tribunalului din Milano limitează vârsta până la care acești tineri pot beneficia de întreținerea părinților.

Considerat independent după vârsta de 34 de ani

Odată ce tânărul trece de o anumită vârstă, stipulează decizia amintită anterior, fiul/fiica major/majoră, deși nu este independent/independentă din punct de vedere financiar, a ajuns la un grad de independență ce îl/o face să piardă dreptul la întreținere.

Doar în cazul în care tânărul poate dovedi starea de nevoie și imposibilitatea de a-și procura minimul necesar traiului, părintele este obligat să-i plătească acestuia o sumă pentru achiziția de produse alimentare de strictă necesitate, dar nu mai mult de atât.

Această decizie se bazează pe art. 337 și art. 433 din Codul Civil italian.

Dragos Niculescu – avocatnet.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *