Sevil Shhaideh ar putea deveni prima femeie prim-ministru a României

Sevil Shhaideh este propunerea făcută miercuri de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, informează agenția de știri news.ro.

Sevil Shhaideh, care ar putea deveni prima femeie prim-ministru din istoria României, are 52 de ani, este de religie musulmană, este absolventă de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat în Consiliul Judeţean Constanţa, instituţie condusă, din 2004 şi până în vara acestui an, de Nicuşor Constantinescu. În ultima declaraţie de avere, ea a menţionat un apartament în Constanţa, precum şi mai multe proprietăţi din Siria ale soţului ei, Shhaideh Akram.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după consultările cu preşedintele Iohannis.

El a spus că, dacă va fi desemnată, aceasta va fi premierul României, iar el va fi ”responsabilul politic”.
”Responsabilitatea politică este în primul rând la mine şi nu am de gând să o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese că el nu îşi poate asuma ”deocamdată” funcţia de premier, din cauza unei ”condamnări nedrepte” şi a unei ”legi neconstituţionale”.

Recomandarea MediasInfo.roCine este Sevil Shhaideh. CV și experiență, declarație de avere

Preşedintele PSD a spus că a trebuit să ţină cont de dorinţa de a face o propunere care să îi dea garanţia că îndeplineşte câteva condiţii: că e un om care munceşte, ştie, are determinare, să aibă încredere toatală în persoana respectivă şi să îi dea posibilitatea ca el să îşi asume în continuare răspunderea pe acţiunile guvernamentale.

news.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *