Sebastian Ghiţă, dat în consemn la frontieră. Sebastian Ghiţă are interdicţie de a părăsi România

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia procurorii DNA Ploieşti au emis miercuri un mandat de aducere după ce nu s-a prezentat în urma citaţiei, a fost dat în consemn la frontieră. Anchetatorii nu exclud varianta ca acesta să nu se mai afle în ţară, deşi, aflat sub măsura controlului judiciar, acesta are interdicţie de a părăsi România.

Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că fostul deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia procurorii DNA Ploieşti au emis miercuri un mandat de aducere după ce nu s-a prezentat în urma citaţiei, a fost dat în consemn la frontieră şi este căutat de poliţişti în întreaga ţară

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost citat de procurorii DNA Ploieşti în dosarul Ponta – Blair în care este anchetat pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, dosar în care se află sub măsura controlului judiciar. Audierea era programată pentru ora 12.00 însă fostul parlamentar nu s-a prezentat, la sediul DNA Ploieşti mergând doar avocaţii săi. Ca urmare a faptului că nu s-a prezentat şi că nici avocaţii nu au putut da informaţii referitoare la motivul pentru care nu a mers la DNA, procurorii au emis mandat de aducere pe numele lui Sebastian Ghiţă, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

În momentul transmiterii ştirii, procurorii îl caută pe Sebastian Ghiţă, acesta fiind de negăsit, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Poliţia Prahova a organizat mai multe filtre în trafic, după ce DNA Ploieşti a emis madat de aducere pe numele lui Sebastian Ghiţă.

“Există un mandat de aducere pe numele lui Sebastian Ghiţă, emis de DNA Ploieşti, în baza căruia IJP Prahova desfăşoară întreaga gamă de activităţi pentru punerea în aplicare a dispoziţiilor mandatului respectiv” a declarat Marian Popescu, purtător de cuvânt al IJP Prahova, pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, anchetatorii nu exclud varianta ca acesta să nu se mai afle în ţară, deşi, aflat sub măsura controlului judiciar, acesta are interdicţie de a părăsi România.

În dosarul în care a fost citat, procurorii DNA Ploieşti susţin că, pentru desemnarea drept candidat pe listele PSD a lui Sebastian Ghiţă, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Victor Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii ar fi fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair.

Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la Ghiţă, potrivit DNA.

„Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare“, se arăta într-un comunicat remis de DNA.

Andreea Traicu – Gandul.info

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *