Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor. Ce CV are Eugen Teodorovici

Portofoliul Finanţelor ar putea fi preluat, cel mai probabil, de fostul ministru al Finanţelor în guvernul PSD, Eugen Teodorovici, afirmă surse din PSD. Eugen Teodorovici a fost ministru al Fondurilor Europene şi apoi ministru de Finanţe în guvernele Ponta, între 2013 şi 2015.

Eugen Teodorovici s-a născut în 12 august 1971. El este absolvent al Academiei de Studii Economice şi are un doctorat în managementul fondurilor europene.

În perioada 2000 – 2004, Teodorovici a fost director în Direcţia de Coordonarea a Programelor ISPA şi SAPARD din Ministerul Integrării Europene, iar timp de un an, între ianuarie şi decembrie 2000, a activat în Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul pentru Afaceri Europene.

Între 2004 şi 2005, Eugen Teodorovici a lucrat la Ministerul Finanţelor Publice şi a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune. În perioada 2007-2009, Teodorovici a fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi Finanţelor, după ce între 2005 şi 2007 a fost director general al Autorităţii de Management pentru Infrastructură din minister.

În perioada mai-decembrie 2012, el a fost consilier de stat al premierului, după ce din iunie 2009 şi până în mai 2012 a fost director la Autoritatea de Audit a Curţii de Conturi a României.

În decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzău, iar în aceeaşi lună a fost numit de premierul Victor Ponta ministru al Fondurilor Europene. Teodorovici a fost şi membru al PNL, partid din partea căruia a candidat la alegerile din 2008 pentru un post de senator de Vrancea, dar a pierdut.

Portofoliul Finanţelor va fi cheia în următorul Guvern, având în vedere că în program sunt asumate multe scăderi de taxe, dar şi creşteri de cheltuieli pentru salarii şi alte tipuri de cheltuieli sociale.

zf.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *