Atac armat la Istanbul. Un bărbat deghizat în Moș Crăciun a ucis 35 de persoane (Video)

Cel puțin 35 de persoane și-au pierdut viața și 40 au fost rănite în noaptea de Revelion, în urma unui atac armat într-un club de noapte din Istanbul. Un bărbat deghizat în Moș Crăciun a deschis focul la întâmplare în timpul unei petreceri de Revelion. Autoritățile vorbesc despre un atac terorist.

ORA 03:57 Nimeni nu a revendicat atacul până în acest moment, notează CNN.

ORA 02:55 Aproximativ 700 de persoane se aflau în club la momentul atacului. Mulți au sărit în Bosfor pentru a se salva. Martori citați de agenția turcă Dogan spun că atacatorul vorbea în arabă.

ORA 02:25 Bilanțul atacului armat: cel puțin 35 de morți și 40 de răniți, potrivit BBC care citează surse oficiale. Printre cei care și-au pierdut viața este și un polițist, a anunțat guvernatorul Vasip Sahin, care a catalogat atacul ca fiind unul terorist. A fost un singur atacator și nu doi, a mai spus oficialul turc.

ORA 01:28 Aproximativ 30 de persoane au fost rănite, în noaptea de Revelion, în urma unui atac armat într-un club de noapte din Istanbul, potrivit BBC care citează televiziunea turcă NTV. Cel puțin două persoane și-au pierdut viața, notează presa internațională. Cifrele nu sunt confirmate, deocamdată, de autorități.

Doi bărbați îmbrăcați în costume de Moș Crăciun au deschis focul la întâmplare în timpul unei petreceri de Revelion, într-un club exclusivist, potrivit CNN Turk.

Potrivit primelor informații, în club ar fi câteva sute de persoane. Unul dintre atacatori s-ar afla încă în club, notează sursa citată.

Mai multe ambulanțe și echipaje de poliție sunt mobilizate în cartierul Ortakoy, unde se află clubul Reina.

Atacul din noaptea de Revelion a avut loc pe fondul unor măsuri sporite de securitate. Peste 17.000 de polițiști au fost mobilizați la Istanbul în perioada sărbătorilor din cauza riscului terorist.

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *