Calculul accizelor se va face în funcţie de cursul de schimb din luna octombrie a anului precedent

Calculul accizelor se va face în funcţie de cursul de schimb din luna octombrie a anului precedent, revenindu-se la vechea metodă de calcul. Iar legea redevenţelor urmează să fie finalizată în primul trimestru al acestui an.

Foto via © Shutterstock.com

„Vom reveni la calculul accizelor în funcţie de cursul de schimb al anului precedent din luna octombrie. Vom recalcula nivelul accizelor şi, din estimările noastre, nivelul acestora se va reduce cu 6% în 2018“, a declarat Viorel Ştefan, noul ministru al finanţelor, înainte de a-şi prelua mandatul în urma depunerii jurământului.

De asemenea, acesta a arătat că pachetul legislativ privind taxarea în domeniul hidrocarburilor va cuprinde, pe lângă o nouă formulă de stabilire a redevenţelor, şi un impozit suplimentar de 20% pe producţia de petrol şi gaze naturale care nu se prelucrează în ţară. Viorel Ştefan a mai spus că legea redevenţelor urmează să fie finalizată în primul trimestru al acestui an, după mai bine de doi ani de întârziere.

La finalul mandatului, fostul ministru al finanţelor, Anca Dragu, a declarat că a finalizat această lege, dar a refuzat să prezinte proiectul legislativ.

Mediafax, zf.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *