Viorel Stefan, noul ministrul al Finantelor: Orice taxa care nu va putea fi platita online se va anula

Legislatia fiscala va fi unificata in acest an intr-un Cod economic ce urmeaza sa fie definitivat la jumatatea lui 2017, pentru a intra in vigoare la 1 ianuarie 2018, si care va contine maximum 50 de taxe, a declarat miercuri Viorel Stefan, propus pentru functia de ministrul al Finantelor Publice, in cadrul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament.

Foto via © Shutterstock.com

„Legile cu caracter economic vor fi impuse intr-un Cod economic al Romaniei. In aprilie va intra in dezbateri parlamentare, pentru ca la 1 iulie sa il avem publicat in Monitorul Oficial. Ne propunem ca acest Cod economic sa ramana neschimbat macar 5 ani, iar acesta va contine maximum 50 de taxe”, a explicat Viorel Stefan, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, aplicabilitatea codului este revazuta pentru perioada 2018 – 2022, pentru „a asigura predictibilitate pentru cei dispusi sa faca afaceri in Romania”.

Stefan a mai spus ca respectivul Cod nu va reuni doar Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, ci toate legile care au legatura cu activitatea economica.

In plus, el a reamintit masurile cuprinse in programul de guvernare anuntat de PSD, printre acre se afla reducerea cotei standard de TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018, extinderea cotei zero de TVA pentru vanzarea de locuinte, reducerea TVA de la 9% la zero pentru input-urile din agricultura si cota zero de TVA pentru activitatile de publicitate.

Printre masurile amintite se numara si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10% de la 1 ianuarie 2018, si eliminarea acestui impozit pentru veniturile lunare mai mici de 2.000 de lei.
Pe de alta parte, ministrul propus promite cresterea veniturilor bugetare de la aproximativ 29% din PIB in prezent la 32,5% in 2020, rata de absorbtie a fondurilor europene sa ajunga la 73,5% la aceeasi data, iar PIB pe locuitor sa depaseasca 70% din media UE.

Totodata, viitorul ministru promite informatizarea completa a a administratiei publice, astfel incat de la 1 ianuarie 2018 toate taxele si impozitele sa fie platite in Romania online, daca contribuabilul opteaza pentru aceasta varianta, sau la un singur ghiseu, daca se opteaza pentru aceasta varianta.

„Orice taxa care nu va putea fi platita online se va anula”, a mai spus Viorel Stefan.

incont.stirileprotv.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *